top of page

Informatie COVID 19

Praktische informatie

 

Nuttige websites

Voor alle informatie over COVID-19 en de genomen maatregelen wordt verwezen naar volgende websites.

 

Professionals in de zorg:

 

Voor de brede bevolking:

 

Voor werkgevers:

Andere informatie

10 redenen om je te laten vaccineren:

Op de website laatjevaccineren.be vind je tien goede redenen terug om je te laten vaccineren. Ben je ook benieuwd? Meer info hier

Hoe praten met cliënten die ongerust of angstig zijn? 
De eerstelijnspsychologe van Zorg Leuven stelde een document op met praktische tips ter ondersteuning van medewerkers die te maken hebben met angstige cliënten. Ze waren zo vriendelijk om dit te delen met de hele sector.

Alle tips vind je hier

Attest zorgmedewerker
Door de maatregelen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, worden alle niet essentiële verplaatsingen verboden. Medewerkers van diensten gezinszorg dienen zich echter wel nog steeds te verplaatsen. Hoewel niet verplicht stellen medewerkers vragen naar een bewijsvoering.

Met onderstaand "attest zorgmedewerker" kunnen de medewerkers van alle diensten zich op een uniforme wijze identificeren indien nodig. Op dit attest moet enkel nog de naam van de organisatie en de naam van de medewerker worden ingevuld. Ook de handtekening van een leidinggevende is natuurlijk cruciaal.

Merk op dat het hier niet gaat over een officieel document maar om een sectorinitiatief.


Download hier het attest voor zorgmedewerkers (via downloads)

Veerkracht voor zorgverleners
Om zorgmedewerkers psychisch te ondersteunen lanceert Zorgnet-Icuro het informatieplatform www.dezorgsamen.be. De ZorgSamen is er voor iedereen die werkt in de zorg en dus ook voor de diensten gezinszorg en haar medewerkers beschikbaar.

Op de website vind je antwoorden op de volgende vragen:
Hoe zorg ik voor mezelf?, Hoe zorgen we als zorgverleners voor elkaar?, Hoe herken ik problemen bij mezelf of bij collega’s?, Hoe zoek ik professionele hulp?

Alle aangeboden informatie is bijeengebracht door experten en wetenschappelijk gefundeerd. Je kan vragen stellen en tips en tricks met elkaar delen. Je kan er ook terecht voor directe (telefonische) ondersteuning.

 

 

Hulp voor Helden
Zorggezind ondersteunt mee de actie van Hulp voor Helden. Via dit onlineplatform kan je als dienst voor gezinszorg je medewerkers laten ondersteunen door vrijwilligers.

"In de strijd tegen de corona-epidemie staan elke dag tienduizenden zorgverleners paraat. Het is aan ons om hen en hun families bij te staan."

"Help een zorgverlener in je buurt, door er boodschappen voor te doen, op zijn/haar kinderen te letten of een andere dienst te verlenen. Engageer je in de strijd tegen de epidemie."

Per dienst wordt er één gebruiker toegestaan die via het platform de vrijwilligers in zijn of haar provincie te zien krijgt en zo kan koppelen aan medewerkers.

Bij interesse of meer informatie mailen naar Ewout@zorggezind.be.

bottom of page