top of page

Persconferentie markeert lancering van Careēr

Gewone jobs vol bijzondere momenten. Zo klinkt het motto van de nieuwe Careēr-campagne, die op 8 februari werd afgetrapt tijdens een persconferentie in aanwezigheid van minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits.


Careēr, een samensmelting van de woorden 'care' (zorg) en 'career' (loopbaan) in het Engels, wil zoveel mogelijk mensen stimuleren om te kiezen voor een job in zorg en welzijn. Met 9.783 openstaande vacatures blijven die gezamenlijke inspanningen nodig. Met meerdere campagnegolven verspreid over het jaar wil Careēr alle Vlamingen bereiken: van scholieren en studenten tot mensen die op latere leeftijd beslissen hun carrière om te gooien. Geïnteresseerden kunnen vanaf vandaag ook gratis de nieuwe online carrière- en opleidingswijzer invullen op de Careēr-website die aan de hand van vragen rond interesses, studies en/of huidige werksituatie mensen oriënteert naar een opleiding of job in zorg en welzijn. Ook informatie over financiële stimuli voor wie kiest voor een knelpuntberoep wordt overzichtelijk aangeboden. De eerste campagnegolf mikt niet toevallig op scholieren en studenten die in deze periode hun studiekeuze maken.De persconferentie vond plaats op een bijzondere locatie, namelijk lunchbar Kadet, een initiatief van vzw De Kade in samenwerking met de gemeente Oostkamp. Deze lunchbar wordt volledig bemand door mensen met een beperking. 


Minister Hilde Crevits onderstreepte de cruciale rol van voldoende, goed opgeleid personeel voor de toekomst van sterke zorg en welzijn in Vlaanderen. De uitdaging is aanzienlijk, maar de ambities van Careēr zijn eveneens hoog. Ze uitte haar vreugde over de volgende stap in de campagne en benadrukte het belang van samenwerking met alle sociale partners. Minister Crevits gelooft dat alleen door samenwerking en naar elkaar te luisteren, een antwoord kan worden geboden op het personeelstekort in de sector.

Comments


bottom of page