top of page

Stem met zorg: 't zal #welzijn

De verkiezingen staan voor de deur en je bent zoekende: welke partij verdient mijn stem? Je vult stemtesten in en hoopt op helderheid. Maar valt je ook op wat er ontbreekt? Geen enkele vraag over zorg en welzijn.

 

Hoe kan dat?

 

  • Zijn de partijen het hier dan allemaal roerend over eens? Moeilijk te geloven.

  • Lig jij er niet wakker van? Vreemd. Zeker omdat we je nog niet zo heel lang geleden luid hoorden applaudisseren voor onze zorghelden.

 

Wat de reden ook is, de gevolgen kunnen dramatisch worden. Toegankelijke, goede en betaalbare zorg bieden wordt namelijk een steeds grotere uitdaging. Laten we de situatie even heel kort schetsen: onze bevolking vergrijst in een razendsnel tempo. Momenteel is één op de vijf Vlamingen 65 jaar of ouder, waarvan 338.000 ouder dan 85. Tegen 2040 stijgt dit aantal naar 380.000. Tegelijkertijd daalt het aantal zorgverleners. Sinds 2019 is het aantal zorgprofessionals boven de 50 met 78% gestegen, terwijl er niet genoeg nieuwe krachten bijkomen. De vraag naar zorgprofessionals neemt tegen 2030 met 18% toe.

 

Vallen we in herhaling? Vast en zeker. Onze plaat draait grijs. Net als de bevolking én onze sector. Wie zorgt er straks voor je kinderen, voor je ouders … voor jezelf? Het is tijd om de realiteit onder ogen te zien en actie te ondernemen.

 

Dit thema raakt ons allemaal. Misschien vandaag al, maar zeker morgen. De toekomst van zorg en welzijn wordt volledig bepaald door de keuzes die we nu maken. Op 9 juni is het jouw beurt om te kiezen. Onze oproep? STEM MET ZORG. KIES VOOR WELZIJN. Neem de tijd om een weloverwogen beslissing te maken. Jouw stem bepaalt de toekomst. Laat je stem gelden en kies voor een samenleving waarin zorg voor elkaar centraal staat.

 

STEM MET ZORG! ’T ZAL #WELZIJN

MEMORANDUM2024.png
bottom of page