top of page

#5VRAGENAAN: Marianne Van Biesen

Cliënt bij Casa Clementina (Zorg Leuven)


Gezinszorg draait om mensen. Mensen met een verhaal. Onze redacteur bezocht Casa Clementina in Leuven en sprak er met Marianne Van Biesen (62). Zij deelde hoe deze bijzondere vorm van collectieve gezinszorg haar hielp om weer zin in het leven te krijgen en eenzaamheid te doorbreken.


 

Marianne Van Biesen: cliënt bij Casa Clementina (ZorgLeuven)
  1. Hoe ben je bij Casa Clementina terechtgekomen? Vorig jaar brak ik mijn schouder en kon ik niet meer werken. Ik werd hulpbehoevend en moest bij mijn zus gaan wonen. Hoewel dat fijn was, miste ik mijn eigen stekje. Maar toen ik dan weer thuis was, voelde ik me eenzaam. Ik kreeg vaak informatie over Casa Clementina in de bus. Eerst deed ik er niets mee, maar toen ik me alleen voelde, trok de kalender toch mijn aandacht. Mijn buurvrouw Marleen bracht me de eerste keer naar Casa Clementina. Ik voelde me er meteen thuiskomen.

  2. Wat betekent Casa Clementina voor jou? Casa Clementina betekent heel veel voor mij. Het is een plek waar ik mezelf kan zijn. Ik ben eerder een gesloten boek, maar hier voel ik me veilig. Ik kan dingen vertellen die ik anders nooit zou zeggen. Ze helpen me met alles: praten, papieren in orde maken, noem maar op. Ik voel me hier minder eenzaam en geniet van de activiteiten.

  3. Welke activiteiten doe je graag bij Casa Clementina? Ik hou van de kookworkshops en creatieve therapie. Samen koken is fijn, het voelt alsof ik deel uitmaak van een familie. Ook de warme babbels zijn heel belangrijk voor mij. Het helpt me om mijn gedachten te delen en te ontspannen. Of er nu veel volk is of weinig, de sfeer is altijd gezellig en ongedwongen.

  4. Hoe heeft Casa Clementina jouw leven veranderd? Mijn leven is echt veranderd sinds ik hier kom. Ik heb nieuwe vrienden gemaakt, mensen die ik ook buiten de muren van Casa Clementina zie. De eenzaamheid is veel minder geworden. Ik heb nu weer zin in het leven en kijk uit naar elke dag. Ik heb zelfs mijn huidige vriend Johnny hier leren kennen. Hij begrijpt me goed, omdat we allebei veel hebben meegemaakt.

  5. Wat zou je zeggen tegen mensen die nog twijfelen om naar Casa Clementina te komen? Ik zou zeggen: gewoon doen! Het is een warme plek waar je jezelf kunt zijn. Je ontmoet nieuwe mensen en doet leuke activiteiten. Het helpt echt om je minder eenzaam te voelen.

Commentaires


bottom of page